Jason Wren no Prinstonas Universitātes Ņūdžersijā un kolēģi ir izstrādājuši jaunu dabīgā koka membrānu, ko var izmantot, lai filtrētu sāli no jūras ūdens. Membrānas destilācijā sālsūdeni izsūknē caur polimēra plēvi ar ļoti šaurām porām, kas izfiltrē sāli un ļauj cauri tikai ūdens molekulām. Lai atdalītu papildu šķiedras un padarītu koksnes virsmu slidenu līdz ūdens molekulām, tā tika ķīmiski apstrādāta. Viena membrānas puse tiek uzkarsēta, un ūdens, kas iet caur to, iztvaiko. Tad ūdens tvaiki caur membrānas porām iet uz auksto pusi, atstājot sāli. Tas prasa daudz mazāk enerģijas nekā visa sālsūdens vārīšana, jo šajā gadījumā nav nepieciešams pastāvīgi uzturēt augstu temperatūru.